Mit jelent a hőszivattyús szárítógép?

A hőszivattyús szárítógép is kondenzációs elven müködik mint az elődjei csak sokkal takarékosabban.
párakicsapódás
Ugye azt tudjuk hogy a pára hideg felületre kicsapódik? Télen párásodik az autónk vagy a busz ablaka, szerencsétlen esetben otthon is az ablak alja. Ezt a jelenséget használja ki a hőszivattyús szárítógép is. A gyártók beleépítenek egy kis hűtőgépet ami tulajdonképpen egy hőszivattyú. Lehűtjük a dobból kiszívott párás levegőt, abból kicsapódik a pára és lecsöpög majd a hűtőgép meleg oldalán átvezetjük a lehűtött levegőt ami így visszamelegszik. Ez egy nagyon gazdaságos páramentesítési módszer. Két legyet is ütünk egy csapásra, a levegő ha elveszti páratartamát akkor melegszik … és fordítva ha párásítjuk akkor hűl. Ahhoz hogy a dobban elpárologjon a ruhákból a víz, ahhoz meleg kell. És második hogy a hűtőgépek is veszteséggel üzemelnek mint minden ember alkotta gép, így a hűtés során keletkezett veszteségek is hőként jelentkeznek ami szintén segít a párologtatásban.

Az alábbi videóban látható a hőszivattyú a dob alatt beépítve.

Egy másik cikkünkben hogy hogyan működik a párátlanító, illetve hogyan működik a hőszivattyú.

És majdnem lemaradt a régi energia pazarló kondenzációs szárítógépekben nincs hűtőgép, a helység levegőjével hűtjük le a dobból elszívót meleg párás levegőt hogy kicsapódjon a pára. Így fűtve a helységet. Ami télen ugye nem veszteség de nyáron igen, illetve ha nyáron kánikula van nem igen tud kondenzálódni a pára.

Van még az evakuációs szárítógép ami egyszerűen a dobból elszívót párás levegőt kidobja, kivezethető a szabadba. De valljuk be nem egy gazdaságos megoldás hogy az egyszer felmelegített levegőt kidobjuk a szabadba.

A hőszivattyús szárítógép télen-nyáron gyorsan, kíméletesen alig felmelegítve ezért gazdaságosan szárítja ruháinkat. Széles hőszivattyús szárítógép kínálatunkban reméljük megtalálja az Önnek megfelelőt.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük